Разфасовки - чували по 25 кг.
върху палета от 1500 кг.
Биг-бег - по 500 кг.
Характеристики:
- Хомогенизирани пелети с цилиндрична форма с диаметър около 3-4 мм. и дължина около 5-7 мм.
- Произхожда от птичи екскременти, които са селектирани и преминали процес на естествена ферментация и сушене от минимум 5 месеца.
- Продуктът не е преминал през никакви процеси на принудително (изкуствено) изсушаване, поради което е много богат на живи микроорганизми, които са нужни за живота в почвата.
- Един от най-комплексните продукти съществуващи на пазара, съдържащ хранителни вещества и способстващ забележително за подобряването на структурата и почвеното плодородие.
- Благодарение на естествената ферментация не съдържа остатъчни антибиотици, които може да овредят почвата и културата.
Хранене на растенията:
- Продуктът е удачен за хранене на всички видове растения при всички видове почви.
- Най-добри резултати се получават когато веднага след полагането на продукта се извърши обработка на почвата - при предсеидбена или едновременно със сеидбата обработка, както и при есенно-зимната оран при овощни градини. Дълбочината на обработката варира от 2-15 см. при зърнени и зеленчукови култури и 10-15 см. при дървестни култури.
Средно съдържание на елементи:
pH -> 6-7
- (N) - Азот (органичен) 2-3%
- (P2O5) - Фосфор 2-3%
- (К2О) - Калий 1-2%
- (MgO) - Магнезий 1%
- (SO3) - Сяра 1%
- (B) - Бор 20 мг./кг.
- (C) - Въглерод (органичен) 25-28%
- Фулвни киселини 9%
- Хуминови киселини 10%
Дози, начин и момент на внасяне на FERTILPOLLINA:
Житни култури, ечемик, ориз -> 100-150 кг./дкр.
Царевица, цвекло, тютюн -> 120-150 кг./дкр.
Оранжерийни зеленчуци -> 100-300 кг./дкр.
Плодни дървета -> 0,5-4 кг./ на дърво
Лозя -> 0,5-3 кг./ на корен
При използване на FERTILPOLLINA за растенията се постига:
- По - добро усвояване на хранителни вещества, които за нетретирани растения са недостъпни.
- Отстранява се състоянието на вялост в развитието, липсата на прираст, абортиране и окапване на цветовете.
- Значително се намалява действието на неблагоприятните фактори като - студ, топлина, суша, както и се увеличава резистентността срещу вируси, бактерии, гъби и др.